InsightAir receives label ‘Natural, clean air’

Op 1 april heeft InsightAir het label ‘NATUURLIJK, SCHONE LUCHT’ verkregen dankzij een samenwerking met Viridi Air. Het klinkt bijna cliché om het als volgt te zeggen, maar neen, dit is geen 1-april-grap.

InsightAir biedt inzichten in de luchtkwaliteit. Onze missie is om op die manier de luchtkwaliteit te verbeteren. We waken niet alleen over de binnenlucht, maar ook de buitenlucht. Zo is het label o.a. een bewijs dat we ons steentje bijdragen om ook die vervuilde buitenlucht te filteren.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Naast het streven naar goede inzichten in lucht(kwaliteit), proberen we binnen InsightAir zelf ook zo milieubewust mogelijk te werken. Dankzij home-office worden onnodige verplaatsingen uitgesteld, maar de bedrijfswagens hebben ongeacht hun zeer schone en zuinige aandrijving toch een schadelijke impact. Die willen we graag compenseren door iets terug te doen voor de natuur.

Viridi Air legt 100% groene filters aan om de lucht gezonder te maken. Die groene filters zijn luchtzuiverende bomen die de buitenlucht natuurlijk filteren van fijnstof, stikstofdioxide, NOx, ozon en CO2.

Viridi Air?

Viridi Air filtert de buitenlucht met een wetenschappelijke bewezen techniek (Alterra, Wageningen Universiteit), uitgewerkt in het BBA-model (Bodem-Boom-Architectuur). Een uitgebreide uitleg over het filterprincipe is elders op de website beschreven (het Viridi Air filterprincipe).

Door toepassing van het BBA-model filtert Viridi Air jaarlijks ruim 20% van de luchtvervuiling uit de buitenlucht, met 1 groene filter/boom (gemiddeld):

  • 22 kg – CO2
  • 1,5 kg – Fijnstof
  • 500 gr – Ozon
  • 200 gr – Stikstofdioxide/NOx

Meer info: www.viridiair.nl